sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Albumin toinen kappale eli PATSAAT

Toinen kappale albumilta, eli PATSAAT: Biisi herkkyyden puolesta kovuutta vastaan.

Puhuimme ystäväni Timon kanssa kovuudesta ja tunteettomuudesta. Sanoin, että suomessa keskimääräinen älykkyysosamäärä on 110 ja puolet ihmisistä on luonnollisesti sen keskiarvon alapuolella. Väitän, että sama pätee tunneherkkyyteen. Jos äärimmäisen kovaksikeitetty ja äärimmäisen herkkä ihminen tapaavat, kova voi vahingoittaa herkkää kovastikin, itse edes asiaa huomaamatta.

Ympäröivä maailma suosii kyynärpäätaktiikkaa ja siinä kontekstissa kovimmat tosiaan selviävät. Totuus sattuu. Tai ei satu, riippuu keneltä kysytään.

"Sitten patsaita jo järjestetään riveihin eikä yksikään oo tervetullut tuttavien bileisiin mut omat juhlat ovat patsaista parhaat ja jollei juhlakengät sovi, poikki napsaistaan varpaat." 

Biisin päähenkilö on patsas, joka biisin edetessä kovettuu ja järjestäytyy kaltaistensa kanssa. Ei ole oikeastaan väliä, kertooko biisi poliitikoista vai huumekauppiaista, sen on tarkoituskin kertoa molemmista. Mukavaa huomata, että moni frendi pohtii biisiä eri kantilta ja kaikki ovat oikeassa. 

"Ei näe kyyneleit, eikä kuule valitust kun kärsimys on rahaa ja rakkaus pelkkää paritust jos sä näet patsaan, jolla päällä uusi lasitus tiedät tasan tarkkaan, että jossain joku alistu" 

Henkilökohtaisella tasolla yksi lempiteksteistäni. Joskus natsaa ja nyt natsasi. Sanat tulivat junassa, kun olin matkalla luennoimaan sosiaalifoorumiin taiteesta nuorisotyön välineenä. Tuolloin mut oli jätetty aika tylysti ja mietin kirjoittaessani tunteettomuutta myös parisuhteen kannalta. Biisi tosiaan onnistuu mielestäni yhdellä tekstillä kertomaan monta tarinaa. JW Kemptonin biitissä on asiaankuuluvaa goottilaista suuruutta ja haluaisin saada kovasti saada kappaleesta videota aikaan. Jontti on jo lupautunut castiin.

1 kommentti:

  1. Kale oot taiteilijana varmaan yksi tän hetken mielenkiintoisimmista. Oot kulkenut ihan mielettömän polun ja oot silti rehellinen ja avoin. Samaistuttava, lähestyttävä. Mitä enemmän tätä uutta tuotantoas seuraa, tuntuu siltä että oot kaveri, ystävä, joku jonka voi nähdä silmästä silmään vaikkei olla koskaan tavattu. Harva saa sen aikaan. Kiitos siitä.

    VastaaPoista