torstai 15. syyskuuta 2016

Rakkaus ei satu, mukana Jussi Lampi

RAKKAUS EI SATU. Jussi Lampi laulaa:

Kaikki muu sattuu paitsi rakkaus, sinä itse olet vastaus, miksi pitäisi olla ihan vähän rohkeempi tänään, kaikki muu sattuu paitsi rakkaus, kaikki hyvin jos et ole sitä tappanut, vaikka välil siihen sokeutuu, joskus harvoin unelmat toteutuu

Timo Rautiainen soitti. Oli mennyt vähän aikaa jo Mandin surulööpeistä ja Timo sanoi: "Tee sen kanssa jotain, se jumalauta kuolee." Alettiin Jussin kanssa tekemään "Bensaahan ne pojat tuli hakemaan" -levyä. Istuttiin Tokoinrannassa kirjoitettiin läppiä ylös. Kun sen kokoisen näyttelijän maailma on hajalla, niin voi pojat, että se tuntuu. Se surun määrä oli ihan vittu murskaava. Mä kannoin sen studion portaita ylös nauhoittamaan. Aamuyhdeksältä. BNPTH:sta tuli tuplalevy. Orkkis ja Peter Engebergin loistavasti sovitetut akkariversiot. Se kirjoittamis, nauhoittamis -ja kaikki muukin prosessi siinä ympärillä teki isosta tunteesta isoa taidetta.


Ja todistaa ystäväni olevan suuri taiteilija. Harva sitä nyt haluaa alkaa kiistämäänkään.

"Jotkut haluu nähdä maailman palavan / jotkut haluu nähdä hirviöiden palaavan / ne sanoo, maailma on kamala ja samalla / tekee siit sen kamalan, ihan kaiken varalta."

Meitä yhdistää tragedia, siksi Jussi hiffaa. Kun ollaan jo niin lopussa, ettei muu auta, kuin kertoa totuus. Tiedätsä, niinku joku jannu snagarijonossa. Et mee vaa eka. Just sitä vanhasta paskasta irti päästämistä, tilaa paremmille asioille. Larpatkoon ne kurjuudessa joilla on siihen varaa, meillä ei ole.

"Kaunis arkku ja niin suloinen sisältä / mut silti se on arkku."  Pakko päästää irti, ettei tule raahatuksi sinne, minne ei halua. "Välillä sitä suistuu", sanoi Juzeno nauhoituspäivänä. Kerrattiin siinä vähän kokemuksia. Sanot, mitä sanot, mut me ollaan aika elämää nähneitä jätkii. Siksi meillä on varaa sanoa, että kaikki muu sattuu, paitsi rakkaus. Believe.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti