maanantai 5. syyskuuta 2016

Steen1, Low Bap ja USKO

On vaikeaa kuvailla sitä tunnetta, kun vakavasti nipahtanut reilu parikymppinen mimmi hehkuttaa, kuinka "Pikku pirihuoraa luukutettiin koulukodissa vitusti ja edelleen vitun hyvä biisi."  Ei kai siinä, mutta kun sen on saanut kuulla todella monesta suusta. Se pistää pojat ja tytöt miettimään. Tai se järkytys, kun naamaan taskattu linnakundi ei kuulekaan keikalla "100% vihaa ja väkivaltaa." Syy siihen on email, jonka Christensenin uhrin tytär lähetti. Halusi kysyä, miksi nautin hänen isänsä kuolemasta. Sekin pistää miettimään.

Mitä vittua mä olen teille myynyt? Anteeksi.

Joo joo taidetta ja kuulijan vastuu, mut maalaamani kuva on saattanut olla voimakas, mutta varmuudella ruma. Surullista myös, että niin suuri joukko ihmisiä samaistuu siihen. Mun tarinat on totta, joo, mutta tarinoitakin voi valita. Valoisampikin näkökulma on ihan yhtä totta. Taiteilijana tietenkin musta tulee ulos juuri omaa kokemusta, en varmaan olisi siinä ajassa osannut muunlaista musiikkia tehdäkään.

Olin turhautunut ja vihainen. Vihasin olosuhteita ja etsin vikaa yhteiskunnasta. Niitähän on ja vitusti, mutta nehän ovat olemassa edelleen entistä pahempina. Miksi mä en ole nyt vihainen?
Koska on olemassa pahempaakin.

Kolmesta viime vuodesta voisi kirjoittaa, paljon, mutta yhteenvetona: Ihan vitun raffi reissu. Huhheijaa. Psykoosia toisen perään ja kiertolaisena nukuin siellä, missä et halua olla edes hereillä. Mä aloitan jokaisen aamun lasillisella kraanavettä, koska MULLA ON KRAANA, MOTHERFUCKERS. Asunnoton on välillä hyvin janoinen. Darrainen asunnoton on hyvin, hyvin janoinen. Vittu kraana.

Mä en ole seurannut uutisia tai TVtä viiteen vuoteen. Aivan mahtavaa. Nyt olen ollut kuukausia ilman puhelinta. luksusta. Kuten Low Bap suomennettuna kehottaa "Tue elämääsi sanoillasi ja sanojasi elämälläsi."  Siksi kirjoittajan duuni on maailman paras. Tää pakottaa tarkkailemaan omaa elämää koko ajan ja välillä pirun kriittisesti. Nyt kolmen vuoden linkouksen jälkeen on saanut itsensä pysähtymään ja miettimään, että kuka tai mikä tää näppistä sormeileva tyyppi on? Kolmessa vuodessa voi muuttaa kaiken. Mulla on mun koti ja läheiset.

Tuolla ulkona joo poliitikot kusettaa ja mamut raiskaa, ja Facebook-feedi on täynnä feikkien kusipäiden egoja, mutta kuka täällä pakottaa katsomaan sinne ulos? Mä koen olevani ihan hyvin kartalla maailman tapahtumista, vaikka en seuraa uutisia. Tärkeät uutiset saavuttavat aina. Mä olen valinnut käyttää mun voimavarat mun läheisiin. Kun läheiset voivat hyvin, koko mun maailma voi hyvin. Mä haluan uskoa niihin samalla tavalla, kuin muhun on uskottu. Steen1n ja Kalen ero niin suuri, ettei vanhan artistinimen pitäminen palvele oikeasti ketään. Tätä jaksetaan kysellä. Steen1 myi angstia, mä haluan päästä siitä skeidasta mahdollisimman kauas. Mä en tee sillä mitään.

Mä oikeasti haluaisin, että levyn kuuntelun jälkeen maailma olisi edes vähän parempi paikka.
Syksyllä se nähdään.

T: Frederik

SEURAA TÄSTÄ 

1 kommentti:

  1. Mä kiitän koko pienestä sydämestäni, että sä olet tehnyt sen mikä on ollut joskus tehtävä. Uskon, että ilman sitä kaikkea shittiä, jota elämä on eteen tyrkänny, ei oltas täs hetkes tällasena ku ollaan. Tää pätee suhun, muhun ja ehkä muutamaan muuhunkin. Tärkeintä kai on rehellisyys itselleen. Myöntää ja nöyrtyä, jotta voi todeta pohjan olevankin sitä varten, että siitä voi ponnistaa pinnalle. Susta ei ehkä olisi tekemään tätä rumuutta kauniimpaa, jos et rumuudesta mitään tietäisi. Puuttuisi vertailukohta.
    Tää lipsahti nyt ihan spontaanisti, mut pointti oli - voimaa, rauhaa ja rohkeutta. Niin, ja Kiitos.
    ⭐mimmu

    VastaaPoista